torsdag 27 november 2008

Sista natten i Sverige - barnlösa

Igår kväll satt jag chockad och stirrade på CNN och det som hände i Mumbai under natten. Det var inte långt från att jag skulle bryta ihop. All väntan, krångel och så detta. Terrorattack i Indien. ¨

Har försökt att jobba det sista idag, varvat med samtal med Adoptionscentrum och ett antal hotell i Indien (inte helt lätt att förstå...). Vi var tvungna att ändra hotell för att vara mer säkra. Det är oroligt i Indien nu, även om vi inte ska till Mumbai.

Vi är först några dagar i Delhi som turister. Barnhemmet ligger i provinsen Orissa och där är vi på ett fint hotell med pool och kring 25 grader (härligt!). Efter att Devikas pass är klart så åker vi till Delhi igen några dagar. Vi måste där besöka Svenska ambassaden så hon får de rätta stämplarna i passet.

Det har varit mycket oroligheter i Orissa under året så vi ska inte gå "på stan" hur vi vill. Det är extrema grupper inom hinduismen och maoister (?) som gör vissa attacker mot kristna. Att då desstuom ha ett "brunt" barn kan väcka anstöt och det sista vi vill är att bli inblandade i interna konflikter.

Vågar inte summera vad hela resan kommer gå på men jag ska iallafall bo på 5-stjärnigt hotell för första gången i livet och det tänker jag minsann njuta av - i det bästa av alla sällskap: tillsammans med vår dotter!

Färdigpackat!

.....................
Pia vid tangentbordet
http://www.poden.se