fredag 9 juli 2010

Pottan...

Trodde det skulle vara positivt och lätt att träna på att gå på pottan. Åtminstone har det varit det när vi testat lite under vintern men inte idag när vi skulle börja hårdträna. Devika har myror i baken och kan inte sitta och vänta tills det kommer något.

Hade ett Kinderägg hemma som jag visade henne och sa att den får hon så fort det kommer kiss i pottan. Skulle jag inte gjort. Jag var den värsta mamman i världen som inte ville ge henne det direkt. Vi försökte verkligen hitta på saker som skulle uppehålla henne. Detta är ett resultat av en fotosession med olika miner man kan ha på pottan:


Nya tag imorgon. Kinderägget finns ju kvar. Nu på en hylla högre upp eftersom Devika är mer uppfinningsrik än jag trodde.

Mamma Pia vid tangentbordet

4 kommentarer:

  1. Vi har precis börjat med, men vi gjorde helt enkelt så att vi tog av blöjan när vi var på Kreta och sa till L att hon skulle säga till oss när hon behövde kissa vilket otroligt nog funkade. Nu när vi kom hem så har vi kört utan blöja på dagen. Första dagen skedde tre olyckor efter det inga utan hon säger till när det är dags för det ena och det andra. Men det kommer säkert bakslag. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Med våra har vi grundlagt en del med att prata om detta att vara stor, vad stora barn kan och får göra och vad det innebär att vara stor. Stora barn har ju inte blöja t.ex. Jag tycker att det har fungerat bra, det gäller ju att få med dem på tåget så att de vill själva.

    SvaraRadera
  3. Vi tar av Sandra blöjan på varma dagar då hon är ute mycket och sen frågar vi, det funkar så där (får torka både här och där). Dagens blöjor är ju så bra att hon inte riktigt fattat när hon kissat... Hon tycker bättre om att kissa ut än på pottan ;-)

    SvaraRadera
  4. Hej Pia
    Ang er potträning och kinderägg :o)
    När Jennie var liten så fick hon klistra fina klistermärken varje gång hon gjorde nåt i toan. (ja vi hade en sån där sits på toan). Hon hade hjärtan och stjärnor, och den ena för nr 1 i toan och den andra som nr 2 i toan. Ja du fattar :o). Vi hade ett papper på en skåpvägg som hon klistrade på och då kunde hon ju se resultatet av det hon gjort (inget i toan = inget klistermärke). Verkligen lyckat. Kram och ha en bra sommar! /Ulrika H

    SvaraRadera