lördag 29 november 2008

Fortsattning dag 1 Delhi

Lite mosiga efter fa timmars somn akte vi runt med Petro (taxichauffor) i Delhi. Han korde runt oss hela eftermiddagen. Vi fick alla sju plats i hans bil. At middag pa United Coffehouse - gott med Chicken Korma men nu ska jag prova lite annat an min tidigare favorit, det ser ju jattegott ut som de andra bestaller in.

Vi akte runt i Old Delhi och Petro berattade att pa bara nagra dagar efter Bombayattentanten har staden nastan tomts pa turister.
Vi stannade en stund utanfor Red fort och tittade pa byggnaden och folket. De andra tyckte det var skitkul nar ett gang 20-aringar ville fotograferas med mig... haha, men det ar tydligen bara att vanja sig vid att vi ser annorlund ut. Stirrar gor de flesta!
Hann ocksa med ett tempel och en finare "mall" dar allt var vackert men dyrt. Sen antligen hittade vi till en marknad... kopte tva jattfina drakter till Devika och sjalv satsade jag pa denna typiskt indiska drakt.

Klockan ar 20 i Indien och vi ska ga ock lagga oss. Upp for att bli hamtade kl. 7 av Petro som da kor oss till ett av varldens underverk, Taj Mahal. Det tar 4 timmar dit. Petros bil ar stor, skon och har AC - toppen!
Vi har skrattat ganska mycket, indier ar inte som vi svenskar... och sa ar det jobbigt att se alla fattiga...
.....................
Pia vid tangentbordet
http://www.poden.se