söndag 30 november 2008

Taj Mahhal

Idag hamtade Petro oss kl 07.00 sa akte vi och farmor & farfar Bengtsson med Jorgen och Stella till Taj Mahal. Stella har varit sa talmodig fast det tog over 4 timmar dit och sakert 5 timmar tillbaka... Anna har varit dar forut sa hon shoppade loss i Delhi. Hon ska absolut fa visa alla fyndstallen imorgon!

Sjalva tittade vi pa Taj Mahal med en jattebra guide. Ett av varldens underverk! Otroligt vackert arbete. Vi fick sedan ga och titta pa hur de arbetade med inlaggen i marmor. Kopte naturligtvis fina grejer men saljaren blev forvanad att vi inte ville kopa ett litet bord for 20 000 svenska kronor, det var ju inga problem att skicka ... Likasa pa cashmerebutiken visade de hur de gjorde fantastiskt fina mattor som tog over 1 ar att gora klart. Kunde de ocksa skicka... dar fragade vi inte ens vad det kosatade. Mannen bjod pa saffranste (jattegott!) nar Patrik kopte en riktig cashmeretroja (600SEK) och jag en sjal (400SEK). Mycket pengar men det ar valdigt speciellt. Imorgon ska jag daremot kopa sjalar for 20SEK som Anna fyndade... Drakten igar kostade kring 200SEK sa kopte jag 2 till Devika ocksa. Ursakta allt prissnack men det ar roligt att spara tills vi kommer hem.

2 dagar utan magsjuka - thank you god!

Vi ser mycket elande och lyssnar pa hemska historier fran var chauffor Petro. Blir tarogd... frustrerande och oerhort sorgligt.

Vi ar sa oerhort glada att vi aker samtidigt som Bengtssons, en supertrevlig familj som vi umgas med och bollar olika prutningsmetoder med. Anna ar ett pro :-)

Petro fragade vad vi odlade i Sverige som var typiskt. Jag kom pa potatis och vete. Sa var han tyst en stund sen skrattade han "but Pia, they grow that in every country! I show you what we grow".

Har filmat mest idag sa inga foton att lagga ut tyvarr. Hoppas kunna lagga ut nagon film senare. Bland annat pa en skolklass som tyckte det var jattekul att titta pa oss och ta foton. De smog och fotade Patrik och Jorgen som bada ar langa.

Imorgon mer shopping... pa onsdag far vi traffa var baby...

PIA i Indien ar vad kvinnorna sager till sina man for DARLING.
.....................
Pia vid tangentbordet
http://www.poden.se